loading...
گردشگری آوا سفر
مدیر پایگاه بازدید : 58 شنبه 24 خرداد 1393 نظرات (0)

تنگه دو آب و مهریان یاسوج

تنگه دو آب و مهریان - این منطقه دارای چشمه های فراوان با آب و هوای خنک می باشد و یکی از محل های گردشگری بسیار زیبا است  این تنگه در 5 کیلومتری شهر یاسوج در دره ای با درختان چنار و پوشش گیاهی جنگلی درختانی همچون بلوط ، بنه ، گردو ، زالزالک بسیار زیبا و در مسیر عبور رودخانه که در تمامی ماههای سال دارای آب فراوان می باشد واقع شده است . این منطقه دارای چشمه های فراوان با آب و هوای خنک می باشد و یکی از محل های گردشگری بسیار زیبا است


یاسوج ,دیدنی های یاسوج ,جاذبه های گردشگری یاسوج ,[categoriy]

تپه ملاکانیه یاسوج: 

ملاکانیه به عنوان یک تپه تاریخی به هزاره سوم پیش از میلاد و سده هشتم تا دهم هجری قمری تعلق دارد. این تپه تاریخی در یک کیلومتری روستای بادنگان علیای یاسوج واقع شده است . این مکان با تپه های شهدا ، تپه دم چنار ، تل مهره ای و تل خسرو بسیار همانند می باشد .

 

تپه دم چناریاسوج:
تپه دم چنار محل قرار گرفتن این تپه که یکی از تپه های پیش از تاریخ است ، در نزدیکی روستای دم چنار یاسوجاست . این تپه تاریخی به هزاره سوم و چهارم پیش از میلاد تعلق دارد و از نظر تاریخی با دیگر تپه های منطقه ، به ویژه تل مهره ای و تل خسرو توانایی برابری دارد .
تل مهره ای : تل مهره ای در یک کیلومتری شرق روستای سقاوه یاسوج قرار گرفته است . این تپه یکی از تپه های ما قبل تاریخ در استان است که به هزاره سوم و چهارم پیش از میلاد تعلق دارد .


یاسوج ,دیدنی های یاسوج ,جاذبه های گردشگری یاسوج ,[categoriy]





تل خسروی یاسوج:

تل خسروی تل خسروی یا تل خسرو تپه ای در جنوب شهر یاسوج است که به فاصله ای کمتر از چند کیلومتری آن قرار دارد . بر اساس روایتهای محلی ، کیخسرو کاخی بر سر این تل یا تپه بنا نهاده بود که پرفسور گاوبه ، آثار آن را به صورت عمارتی با آجرهای زرد چهارگوش و آجرهای سرخ از نوع آجرهای پل علیایی بهبهان (ارجان قدیم) مشاهده کرده و این مکان را به پیش از دوره هخامنشیان مربوط دانسته است . این تل که به هزاره سوم از میلاد و سده نهم و دهم هجری قمری تعلق دارد ، در چهار کیلومتری جنوب شهر یاسوج ، در نزدیکی روستای تل خسرو واقع شده است .

 

تل شهداء یاسوج:
تل شهداء تلی است تاریخی که به هزاره سوم پیش از میلاد مربوط است ، در 11 کیلومتری شمال شرقی شهریاسوج واقع شده است . به منظور دستیابی به سبک معماری آن زمان و دیگر اختصاصات فرهنگی ، به کاوشهای باستانشناسی نیاز دارد که هنوز کسی به این امر اقدام نکرده است .
تل چگاه : این تل در مسیر باشت به چرام ، در شمال شهرستان کهگیلویه واقع شده است . این محل به فاصلة 37 کیلومتری باشت ، از درختان بلوط پوشیده است ، آن‏گونه که چشم‏انداز جنگل‏های انبوه آن ، جنگل‏های مناطق شمالی کشور را یادآوری می‏کند . این محل به دلیل بی‏توجهی با خطر انهدام گونه‏های جنگلی و جانوری روبروست . در صورتی که حفاظت و مدیریت مناسب ، این ناحیه را به یکی از تفرجگاه‏های منطقه تبدیل خواهد کرد که از نظر تاریخی واجد ارزش است .

تل دهوه یاسوج:
این تل در روستای دهوه از توابع گچساران واقع شده است . از این تل باستانی ، سفالینه‏های بسیار ظریف و منقوشی به دست آمده که با آثار سفالین تپه‏های تاریخی بهبهان و تل باکون در استان فارس قابل مقایسه است . پیشینه تاریخی این مکان ، احتمالاً به هزاره‏های سوم و چهارم پیش از میلاد مربوط است.....

 

دهکده توریستی کریک یاسوج:
این دهکده در فاصله 25 کیلومتری شهر یاسوج واقع گردیده است . بافت دهکده بسیار قدیمی بوده و خانه ها به صورت پلکانی و بطوریکه حیاط هر خانه پشت بام خانه دیگر محسوب می گرددواقع گردیده است 
این روستا دارای آب وهوای بسیار مطبوع و خنک بوده و چشمه های متعدد در روستا جاری است . انواع درختان نظیرچنار،بید،انگور،گردو،س یب و شالیزهای سرسبز در این روستا واقع شده است . به طوری که این روستا از دیدنی ترین نقاط گردشگری استان محسوب می شود .

سد شاه قاسم - یاسوج 
سد شاه قاسم یکی از سدهای خاکی جنوب کشور ایران می باشد .
این سد خاکی در 15 کیلومتری جنوب یاسوج محل مناسبی برای قایقرانی و ورزش های آبی است و یکی از مکان های دیدنی و توریستی محسوب می شود

غارنول یاسوج : 
غار نول در کوه گل واقع در 20 کیلومتری منطقه سی سخت یاسوج واقع گردیده است. غار نول با طول 80 متر دارای چند تالار پلکانی و انشعاب های مختلف و از لحاظ بررسی های زمین شناسی حائز اهمیت می باشد. 
ارتفاع دهانه غار 3 متر است که در برخی نقاط درون غار تا 20 متر تغییر میکند. سقف و بدنه غار از سنگهای آهکی اسماری و قندیلهای زیبایی پوشیده شده و قطعات آب از این قندیلها و سقف غار, چکه میکند. در عمق غار چند چشمه وجود دارد که آب زلال و خنکی از آنها جاری است. دخالت های انسانی پیرامون چشمه سارها و قنات های اطراف این غار بیانگر استفاده از غار در دوره های گذشته و اخیر است . به نظر میرسد این غار در گذشته به عنوان پناهگاه موقتی مورد استفاده قرار گرفته است .

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1172
  • کل نظرات : 34
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 8
  • آی پی امروز : 158
  • آی پی دیروز : 76
  • بازدید امروز : 192
  • باردید دیروز : 232
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 1,056
  • بازدید ماه : 3,312
  • بازدید سال : 23,235
  • بازدید کلی : 581,110